Spårvägsstafetten: Paulinas träningstips för småbarnsföräldrar

29 augusti, 2019

Att få tid till träning när man har små barn är inte alltid så lätt. Paulina Aguilera Salgado på Qlik har kommit på ett perfekt sätt att kombinera löpträning med tid för familjen – hon och hennes man springer med en barnvagn gjord för löpning.

Paulina Aguilera Salgado löptränar tillsammans med sin familj.

Paulina Aguilera Salgado arbetar som Revenue Accountant på Qlik. Hon kommer från Mexiko och gillade att springa under skoltiden. När hon flyttade till Sverige fortsatte hon att löpträna, men med två små barn blev det svårt att hitta tid. Dessutom var det krångligt för Paulina och hennes man att träna tillsammans. Då hittade de en barnvagn med två säten, skapad för att springa med.
- Nu när det är fint väder har vi gjort löpturen till en del av läggningsproceduren. Vi borstar tänderna på barnen, klär dem i pyjamas, bäddar ner dem i vagnen och så springer vi en runda. Barnen somnar gott och vi turas om att skjuta vagnen framför oss. Vi började med två kilometer och ökade sedan till fem och sedan till sju kilometer, säger Paulina.

Paulina ska givetvis springa spårvägstafetten, som Qlik är initiativtagare till. Spårvägsstafetten arrangeras av IFK Lund och går av stapeln den 17 september.
Här kan du läsa mer om stafetten. 

Text/foto: Kristina Strand Larsson.