Infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) besökte spårvägsbygget

8 mars, 2019

- Jag kom till Lund för att imponeras, sa infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) under sitt verksamhetsbesök på spårvägen i Lund den 8 mars.

Infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) träffade spårvägens projektchef Pernilla von Strokirch och journalister på Clemenstorget i Lund. Foto: Jurate Paulsson.

Fredagen den 8 mars besökte infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) Lund för att få information om spårvägsbygget samt för att senare besöka K2 - Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik. 

Under verksamhetsbesöket på spårvägsbygget fick ministern en kort guidad tur längs S:t Laurentiigatan av Lunds kommuns projektchef Pernilla von Strokirch. Han räknade snabbt ut att ca 200 resenärer kommer att kunna färdas med varje spårvagn var sjätte minut och att spårvagnarna blir ett stort lyft för staden. 

- Tillsammans med andra stora infrastruktursatsningar som görs i Skåne är min vision att Sverige blir som en permanent världsutställning dit folk välfärdar för att se och lära om hållbar stadsutveckling, sa ministern.

På Clemenstorget där spåren har just blivit färdiggjutna och där spårvagnshållplatsen Lund C kommer att snart börja byggas, tillsammans med ledamoten i trafikutstkottet, Elin Gustafsson (S).