Är ditt lag snabbast längs spåret? - Spring Spårvägsstafetten den 17 september!

3 juni, 2019
Bild för - P4S_6192.jpg

Sommaren 2019 är spårvägen färdigbyggd och IFK Lund tar tillfället i akt att bjuda in till en ny löparfest den 17 september. Hållbarhet och hälsa går hand i hand så vad är väl bättre än att uppmärksamma Lunds nya transportsätt med en stafett? Spårvägen förbinder centrala Lund med forskarbyn i den nya stadsdelen Brunnshög och stafetten kommer att följa spåren. Samla arbetskamraterna, kompisarna eller grannarna och utmana varandra: Vilka är snabbast längs spårvägen – till fots?

Under två års tid har spårvägen varit under uppbyggnad och nu närmar vi oss dagen då den lämnas över till Lundaborna. Trafikstarten sker först under 2020 men innan dess utmanas alla löparglada att springa längs den nya spårvägslinjen i en stafett.

Spårvägsstafetten tar avstamp i hållbarhetstankarna bakom spårvägen och vill inspirera till hälsosam träning, glädje
och gemenskap. En stafett ger möjlighet att röra på sig, samarbeta och utmana sig själv. Förutom de positiva effekterna av stafetten i sig vill Spårvägsstafetten även medverka till hållbarhet i ett större perspektiv. Därför går 10 procent av alla anmälningsavgifter till att stödja WeeSeeHope Sveriges arbete för utsatta barn och ungdomar.

Förhoppningen är att Spårvägsstafetten ska komma att bli ett årligt evenemang i Lund där lagen har chans att förbättra sina prestationer från år till år.

Spårvägsstafetten är indelad i fyra sträckor, två korta och två långa för att passa olika typer av löpare. Löparna kommer springa längs Kunskapsstråket som går från Lunds centrum via sjukhus- och universitetsområdet, förbi Ideon och Medicon Village till den nya stadsdelen Brunnshög där bostäder och forskningsanläggningarna MAX IV och ESS samt forskarbyn Science Village växer fram.

Fakta Spårvägsstafetten

Spårvägsstafetten går den 17 september med start kl 17.00, vilket blir en perfekt afterwork. Lagen ska bestå av fyra personer, både företag och privatpersoner kan delta. Spårvägen är 5,5 km lång och sträcker sig från Clemenstorget, i centrala Lund, till Brunnshög. Loppet går på gång- och cykelvägar, i vissa fall räddningsvägar och bilvägar längs spåret.

Stafettens sträckor är ca 4 km respektive ca 7 km.

Allt överskott från anmälningsavgifter och andra bidrag går till att främja hälsa och hållbarhet på olika sätt. Förutom
verksamheten inom IFK Lund stöds även hållbarhetsprojekt via välgörenhetorganisationen WeSeeHope Sverige.

Här kan du anmäla dig och ditt lag

Spårvägsstafettens webbplats 

Information

sparvagsstafetten@ifklund.se