Beslut om vagnarna

1 juni, 2018

Skånetrafiken skickade igår ut ett pressmeddelande om tilldelningsbeslut för spårvagnarna som ska trafikera sträckan Lund C-ESS.

Pressmeddelande från Skånetrafiken: Tilldelningsbeslut om spårvagnar i Lund

Torsdagen den 31 maj tog kollektivtrafiknämnden tilldelningsbeslut om att Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. ska levererar sju spårvagnar för Spårväg Lund C - ESS. Affären omfattar även fordonens underhåll under tio år.

De sju spårvagnarna ska trafikera spårvägen mellan Lunds C och ESS.

- Med ett nytt avtal på plats fortsätter nu arbetet för att kunna trafikera Lund med spårvagnar och säkra ett hållbart och smidigt resande framöver, säger Stefan Svalö (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

- Det är glädjande att vi nu tar ett stort steg på väg mot en långsiktigt hållbarare kollektivtrafik i Lund, säger Nicklas Ljungström (MP), 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Beslutet om att tilldela Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. har tagits efter den omfattande förberedelse- och utvärderingsprocess som Skånetrafiken genomfört.

- Lund är en framtidsstad. Jag ser mycket fram emot vårt kommande samarbete gällande fordon och underhåll, allt för att skapa en bra kollektivtrafikupplevelse för våra kunder. Det blir en naturlig del i stadens utveckling, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

Avtal kan tecknas först efter att tiden för avtalsspärr löpt ut.

För mer information, kontakta: Stefan Svalö (S), ordförande kollektivtrafiknämnden nås genom Maria Eriksson (S), pressekreterare 0725 - 97 14 27

Nicklas Ljungström (MP), 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, 0706- 50 20 01.

Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken, nås genom Skånetrafikens presstjänst 0451-28 85 03.

Här finns pressmeddelandet:

http://www.mynewsdesk.com/se/skanetrafiken/pressreleases/tilldelningsbeslut-om-spaarvagnar-i-lund-2525931