Min stad: Naturen är viktig för mig

7 februari, 2018
Bild för - P4S_2173.jpg

"I dag är min stad Göteborg. Där bor jag sedan i höstas. Göteborg har spårvagnar och satsar på cykel och kollektivtrafik. Jag utnyttjar dock sällan kollektivtrafiken, utan tar mig fram överallt på cykel. Flytten till Göteborg gjorde jag också med cykel, faktiskt. Jag tog min packning cyklade dit. Fem dagar tog det."

Ofta får jag frågan vilken stad jag föredrar: Göteborg eller Malmö där jag bodde tidigare. Det är en väldigt svår fråga att svara på, men en sak som är attraktivt med Göteborg är att det är grönt och kuperat. Det blir lite svårare att ta sig fram, men desto mer spännande. Innan jag bodde i Malmö levde jag i Oslo i fem år. Det var inte förrän jag flyttade från Oslo som jag insåg hur mycket skogen och naturen betydde för mig och hur mycket jag saknade den när den inte längre fanns runt knuten. 

Malmö är en bra stad, men naturen är obefintlig. I Göteborg är jag tillbaka i det gröna. Mina vänner och jag, som alla har flyttat runt en del, brukar diskutera olika städers för- och nackdelar. Vissa bryr sig inte alls om natur och grönska. Jag som är uppvuxen på landsbygden behöver det. Min barndoms natur är skog. Det enda ställe där jag hade 20 meters fri sikt var fotbollsplanen, annars var det som att titta in i en grön vägg." /Sebastian

Text/foto: Kristina Strand Larsson