Min stad: Jag tycker om att vara bland människor

12 mars, 2018
Bild för - P4S_2652.jpg

"I en stad har du närhet till allt. Affärer, konserter och sport – allt når du enkelt om du bor mitt i smeten. Alla uppskattar inte att bo så, men jag tycker det är härligt. Jag tycker helt enkelt om att vara bland människor.

När jag och min respektive har möjlighet, tar vi en weekendresa tillsammans. Det är intressant att se hur människor lever på andra ställen. Vad gör de när de vill hitta på något roligt? Vad finns det för sevärdheter? Det är också skönt att komma bort från vardagen ett tag och samtidigt bredda sina perspektiv. Alltid lär vi oss något nytt.

En händelse eller ett uttryck kan betyda en sak i ett land och något helt annat någon annanstans. Tänker man så är det lätt att förstå varför det många gånger blir fel och vi missförstår varandra, vilket är synd.

Favoritstad? Det är svårt att svara på. Sarajevo och Malmö gillar jag, men de är ”mina” städer. Sevilla kanske? Det är något magiskt med Sevilla tycker vi, dit ska vi definitivt åka tillbaka någon gång.

Många av städerna jag reser till har spårväg. Själv är jag uppväxt i Sarajevo, där de har haft spårväg sedan 1885. Ett självklart och naturligt inslag i Sarajevobornas vardag. Spårväg är det mest naturliga sättet att ta sig fram där, likaså i många andra städer jag har besökt. Därför var det väldigt roligt när jag fick möjlighet att arbeta i spårvägsprojektet i Lund. Förhoppningsvis kommer jag även att kunna åka spårväg i Malmö en vacker dag."

/Ajdin

Text/foto: Kristina Strand Larsson.