Då går första flyttlasset till södra Brunnshög

12 oktober, 2018

Studenter blir de första att bo i södra Brunnshög. Svenska Studenthus byggnad Parasollet 1, som är Sveriges första Svanenmärkta studentboende, kommer att stå klart för inflyttning i januari 2019.

Flera byggkranar har börjat resa sig över Brunnshög. Här, i Lunds nya stadsdel, ska uppemot 40 000 människor bo och arbeta. Nu är det också klart när de första boende flyttar in i södra Brunnshög – i samband med terminstarten i januari 2019.

Parasollet 1, som fastigheten heter, är Sveriges första Svanenmärkta studentboende som kommer att inrymma totalt 120 lägenheter. 19-21 kvadratmeter stora kommer respektive bostad vara med eget kök, badrum och där somliga lägenheter också har egen balkong.

- Om bara ett år står spårvägen klar, men redan nu flyttar de första boende in i södra Brunnshög. Att det dessutom är Sveriges första Svanenmärkta studentboende passar Brunnshög extra bra med tanke på stadsdelens stora hållbarhetsambitioner, säger Eva Dalman, projektchef för Brunnshögsprojektet i Lunds kommun.

Parasollet 1 byggs i trä och att byggnaden blivit märkt av Svanen – Nordens officiella miljömärkning - innebär att den har granskats ur ett livscykelperspektiv samt att ett helhetsgrepp tagits över byggprocessen, byggnaden och dess användning. Träet som används kommer från hållbart skogsbruk och samtliga byggmaterial har granskats för att leva upp till Svanens krav.

Läs mer i pressmeddelande från Lunds kommun.