Spårvägen i 3D på Kulturnatten

12 september, 2016

Spårvägen ska börja byggas senare i år, men möjligheten att uppleva delsträckor i centrala Lund samt på Södra Brunnshög finns nu, på Kulturnatten – i en digital 3D-miljö.

 

Det är bland annat denna visualisering som kommer att presenteras som en digital 3D-modell under Kulturnatten på IKDC.

 

Kom till Kulturnatten på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) vid Lunds Tekniska Högskola på lördag, den 17 september, och upplev Lunds spårväg på S:t Laurentiigatan samt på Södra Brunnshög. I virtual realitylabbet kommer det att visas en fullskalig modell över Södra Brunnshög, där spårvagnarna är med. För denna visning behövs en gratisbiljett som delas ut under evenemangets gång i receptionen. Den som väntar på sin tur välkomnas att ta del av övriga programpunkter, bland annat - ett 3D-modell över spårvägen på S:t Laurentiigatan och Clemenstorget.

I övrigt bjuds det på ett rikt interaktivt program om FRAMTIDENS LUND, som Lunds kommun arrangerar tillsammans med Designvetenskaper vid Lunds universitet: spännande miniföredrag, 3D-printslabbet där man ska kunna få en miniversion av sig själv utskriven i 3D, en modell över framtidens hem med robotteknik, och mycket mer.

Caféet på IKDC håller öppet hela kvällen.

GRATIS INTRÄDE!

Hela programmet finns på denna sida: http://www.design.lth.se/kulturnatten

DATUM: 17 september, 2016.
TID: 17.00 - 21.00.
PLATS: Ingvar Kamprad Designcentrum, Lunds tekniska högskola vid Lunds universitet.
ADRESS: Sölvegatan 26.

Välkommen!